РФ намагається вивозити вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та Європи, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Росія намагається вивозити вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та інших країн Європи

Про це міністр заявив під час відкриття виставки копій старовинних карт України, передає УНІАН.

Клімкіна запитали про походження вугілля, яке перевозило вантажне судно Volgo Balt 214 з українським екіпажем, що затонуло біля берегів Туреччини.

Міністр відповів, що має інформацію про спроби Росії змішувати їхнє вугілля з українським.

"Стосовно походження вугілля, ми це перевіряємо. Ми знаємо про російські спроби змішувати вугілля з окупованих територій та російське і його вивозити, при чому не тільки до Туреччини".

Він наголосив, що Україна працює з партнерами задля розслідування факту вивозу українського вугілля з окупованих територій до Туреччини та ряду інших європейських країн.

Крім того, за словами глави МЗС, українське посольство разом з турецькими партнерами намагається надавати усю можливу допомогу врятованим українським морякам.

Як зазначалось раніше, турецькі лікарі обіцяли виписати врятованих українських моряків з лікарні у четвер, 9 січня. Після цього моряків відвезуть до Анкари, задокументують їх та допоможуть повернутися в Україну.