У США народила жінка, яка 14 років перебуває у вегетативному стані

22-річна жінка, яка перебуває 14 років у вегетативному стані у центрі для догляду за хворими штату Аризона, народила дитину

Про це повідомляє BBC-Україна.

Зазначається, що жінка була пацієнткою клініки поблизу Фенікса і потребувала цілодобового догляду. Вона народила дитину 29 грудня, втім, ніхто не знав, що вона вагітна.

"З того, що мені сказали, вона стогнала, і вони не знали, що з нею не так", - повідомило джерело KPHO-TV.

"Ніхто з персоналу не знав, що вона вагітна, поки вона не народила", - прокоментували ситуацію. 

Виконавчий віце-президент правління компанії Гарі Орман заявив, що керівництво "не прийме нічого іншого, ніж повноцінне розслідування цієї абсолютно жахливої ​​ситуації".

"І ми зробимо все, аби забезпечити безпеку кожного з наших пацієнтів і наших працівників".

Як повідомляє The Washington Post, жінці 22 роки і вона народила здорового хлопчика. 

Лікарі діагностували вегетативний стан після того, як дівчина ледь не потонула. Після цього випадку дівчина перебувала впродовж 14 років в установі сестринського догляду Hacienda HealthCare.

New York Times повідомило, що з'явилися свіжі звинувачення у зловживанні в центрі, включаючи недостатню приватність пацієнтів у моменти, коли вони були оголені, або їх мили.

Виконавчий директор корпорації Hacienda HealthCare, що опікується будинком, Білл Тіммонс вже подав у відставку.

Наразі у клініці змінився протокол безпеки і тепер працівників-чоловіків при відвідуванні кімнат пацієнток повинні супроводжувати жінки.

Представник поліції Фенікса заявив, що "це питання зараз розслідується", але відмовився надати будь-які деталі справи.

Департамент охорони здоров'я штату Аризона повідомив, що відправив інспекторів для перевірки пацієнтів центру та запровадив "підвищені заходи безпеки".

У вегетативному стані стані людина не проявляє жодної значущої реакції, такої як спостереження очима за об'єктом або реагування на голоси. Вона також не проявляє ознак емоцій. Втім, вона може відкривати очі, прокидатися і засинати з регулярними інтервалами і мати базові рефлекси. Вона також може регулювати серцебиття та дихання без сторонньої допомоги.