У Японії журнал опублікував список університетів з "найдоступнішими студентками" та вибачився за це

Японський чоловічий журнал вибачився за публікацію списку університетів за рейтингом відповідно до того, наскільки легко на вечірках вмовити студенток зайнятися сексом

Відповідний список оприлюднив журнал Spa!, передає BBC-Україна.

Так, жінка, яку обурила така публікація, розпочала свою онлайн-кампанію та вимагала, щоб видання вибачилось, а статтю прибрали. 

У публікації подали інформацію про вечірки "гіараномі". Тобто чоловіки платять жінкам, щоб ті приходили на такі вечірки. І журнал стверджував, що такі заходи популярні серед студенток. Зокрема, там було й інтерв'ю розробника додатку, за допомогою якого шукають потенційних гостей.

"Ми перепрошуємо за сенсаційну мову, якою повідомили читачам, як вони можуть досягти інтимних стосунків із жінками, і за те, що склали рейтинг…зі справжніми назвами університетів, що стало результатом матеріалу, який міг образити читачів", - йдеться в заяві журналу.

Видання пообіцяло "дослухатися до різних думок" у питаннях, що стосуються сексу.

У статті перелічили 5 навчальних закладів, у яких студентки, як стверджувало видання, були "легко доступні" на вечірках. Також пояснювалося, як "вмовити" жінку і визначити, чи вона доступна для сексу, на основі того, як вона виглядає та у що вдягнена.

Станом на 9 січня петиція з вимогою вибачитись за публікацію цього матеріалу набрала 39 тисяч підписів. 

"Я б хотіла боротися за те, щоб особливо в таких публічних статтях, як ця, припинили сексуалізацію, об'єктивацію та неповагу до жінок", - написала автор петиції Казуна Ямомото.