18-річний юнак десять днів блукав по вулицях Сінгапуру, бо соромився запитати дорогу

18-річний малайзієць незадовго до Нового року поїхав до Сінгапуру в пошуках роботи разом із другом, але коли потребував допомоги, не зміг її попросити

Як повідомляє видання eNanyang, разом зі своїм другом Чжан Дамін зняв квартиру в одному з районів міста, а через кілька днів вирішив прогулятися наодинці.

"Я пішов на обід в сусіднє кафе, але не зміг знайти дорогу назад до будинку", - пояснив хлопець. Телефон і паспорт Чжан залишив в квартирі.

"Кожен новий будинок був схожий на попередній, так що я не міг знайти дорогу назад. Я дуже сором'язливий, і не знаю, як поводяять себе сінгапурці. Саме тому я не наважився попросити у них допомоги", - каже Чжан.

У такому становищі хлопець провів 10 днів, маючи при собі лише 50 сінгапурських доларів, на які він купував дешевий варений рис. По 12 годин на добу Чжан бродив по Сінгапуру в пошуках своєї квартири, як ванну кімнату він використовував туалети в торгових центрах і ресторанах, а спав виключно на вулиці.

На восьмий день у хлопця закінчилися гроші, а квартира все ще не була знайдена. При цьому за увесь час вн не натрапив на жоден поліцейський відділок.

"Я був голодний і зневоднений, тому змусив себе звернутися до незнайомців. Я просив у них гроші, але за два дні наважився підійти тільки до шести-семи людей", - розповів хлопець. Щоправда, чому він вважав за краще просити милостиню замість прохати допомогти знайти дорогу, Чжан так і не розповів.

Через 2 дні після цього малайзієць забрів на дитячий майданчик, де до нього звернулася жінка похилого віку, яка впізнала в ньому хлопця, плакати з фотографією якого були розвішані по місту - друг Чжана подав його у розшук.

У бесіді з журналістами хлопець зазначив, що після пережитого не збирається повертатися в Сінгапур в доступному для огляду майбутньому.