ДБР відмовилося відкрити справу проти Луценка за розголошення даних слідства по вбивству Гандзюк, - Масі Найєм

Державне бюро розслідувань відмовилось заводити кримінальну справу проти генпрокурора Луценка за розголошення деталей досудового розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк

Про це повідомив адвокат Масі Найєм у Facebook.

Заяву до ДБР Найєм подав за ч. 2 ст. 387 ККУ, мова в якій йде про розголошення даних досудового розслідування, вчинене, зокрема, прокурором незалежно від того, чи приймав він участь у досудовому розслідуванні.

У ДБР відмовились приймати заяву. Слідчий аргументував це відсутністю викладення обставин ненадання дозволу на розголошення.

Масі зазначив, що, відповідно до кримінально-процесуального кодексу України, слідчий обов'язково повинен прийняти заяву і розпочати кримінальне провадження. Закрити його можна лише після перевірки, яка покаже, що злочину немає.

Найєм подав скаргу до Печерського суду "на бездіяльність ДБР".

Як повідомлялось раніше, Найєм подав до ДБР заяву на Луценка за розголошення відомостей у справі активістки Катерини Гандзюк.

Тоді Масі Найєм наголосив, що публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій.