КВУ повідомив про незаконну агітацію Садового, Наливайченка та Капліна

Комітет виборців України повідомляє про перші факти незаконної агітації на виборах президента України на користь Андрія Садового, Валентина Наливайченка та Сергія Капліна

Про це КВУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

У місті Києві та інших регіонах України розміщено білборди з агітацією, які не мають вихідних даних (відомості про установу, що здійснила друк, тираж, інформація про осіб, відповідальних за випуск, замовники відповідних матеріалів).

Білборди розмістили за кілька місяців до початку виборів, але після офіційної реєстрації Садового та Капліна. Отже, вважаються передвиборчою агітацією. Відповідно, мають містити вихідні дані та оплачуватися із виборчих фондів кандидатів. Якщо цієї інформації немає - це порушення ч.3. ст. 59 Закону "Про вибори Президента України".

Це ж стосується рекламних матеріалів на користь Наливайченка, що розміщені в низці українських інтернет-видань. Вони були розміщені до його офіційної реєстрації, ймовірно, не були оплачені із виборчого фонду кандидата.

Читайте також: 10 фактів із життя Валентина Наливайченка

"Після офіційної реєстрації С. Капліна, А. Садового та В. Наливайченка всі матеріали, що агітують голосувати "за" чи "проти" цих осіб, мають бути розміщені відповідно до виборчого законодавства", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

При цьому, якщо кандидати заявляють, що не мають відношення до вже розміщених агітаційних матеріалів, то вони мали б звернутися до суду.

Як повідомлялось раніше, 8 січня ЦВК зареєструвала Наливайченка, Садового та Капліна кандидатами у президентами.