Палата представників Конгресу США схвалила законопроект щодо "шатдауну"

Палата представників американського Конгресу схвалила законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на американсько-мексиканському кордоні

Про це повідомляє Reuters.

"У середу Палата представників США проголосувала за законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на (американсько-мексиканському – ред.) кордоні, на якому наполягає президент Дональд Трамп", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, у нижній палаті Конгресу, де більшість мають демократи, за відповідне рішення проголосували 240, проти - 188 конгресменів.

Тепер цей законопроект повинен ще схвалити Сенат, де більшість має Республіканська партія. Зазначається, що лідер більшості у Сенаті - республіканець Міч Макконелл - ще не висловлював бажання винести на голосування відповідний законопроект без досягнення домовленостей між американським президентом Дональдом Трампом та демократами у Конгресі.