Росіяни зайняли район Сирії, що раніше контролювали підтримувані США сили

Військові Російської Федерації в Сирії вступили в район Манбіджа на півночі країни, який до того був під контролем підтримуваних США та переважно курдських Сирійських демократичних сил

Про це повідомляє Newsweek із посиланням на поширений російським міністерством оборони

"Російське міністерство оборони поширило у вівторок відеозапис, на якому російська військова колона проїжджає вулицею в районі міста Манбідж в провінції Алеппо. Росіяни вперше вступили в цей район, підконтрольний раніше проамериканським Сирійським демократичним силам, що складаються в основному із курдів", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, з 2011 року Манбідж контролювали різні сторони конфлікту в Сирії, але російські сили в дану місцевість до цього часу не входили. Останніми контролювали цей район сирійські курди, підтримувані Вашингтоном. Проте вони змушені були нещодавно, втративши підтримку США та опинившись перед загрозою турецького вторгнення, поступитися своїми позиціям в Манбіджі військам сирійського президента Башара аль-Асада.

З 2011 року контроль над Манбіджем змінювався велику кількість разів. Востаннє регіон контролювали здебільшого курдські Сирійські демократичні сили, яких підтримували США.

Однак Сирійські демократичні сили поступилися своїми позиціями військам режиму Башара Асада через страх початку наступу армії Туреччини після того як США завершать виведення 2 тисяч своїх військових з Сирії.

Минулого місяця президент США спершу віддав наказ про швидке виведення американських військ з Сирії, а потім оголосив, що процес буде відбуватися повільним і обережним чином.