Тяжко хворого політв'язня Бекірова госпіталізують на тиждень, - адвокат

Ув'язненого в окупованому Криму активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в зберіганні вибухівки та боєприпасів, вивезуть 14 січня на тиждень до сімферопольської лікарні ім. Семашка для медобстеження

Про це повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, передає "Крим.Реалії".

"На понеділок узгоджене його вивезення в республіканську лікарню для проведення комплексного медичного обстеження. Його повинні на тиждень залишити у відділенні ендокринології. Головне питання, яке ми поставили перед лікарями: чи можна його в подальшому утримувати в ізоляторі", - розповів Веліляєв.

За словами адвоката, 10 січня захист надав "суду" довідку від лікаря Бекірова з Генічеської райлікарні Херсонської області, в якій наведено перелік його захворювань.

"Едема Бекірова необхідно рятувати. Він похилого віку і з "букетом" тяжких захворювань. Ми надали пакет документів, що підтверджують, що в нього відсутня права нога, є цукровий діабет, проведене шунтування серця і 16 грудня планувалося його стентування", - сказав Веліляєв.

Медичні документи захист також передав до медсанчастини СІЗО Сімферополя і відправить до лікарні ім. Семашка для порівняння стану здоров'я Бекірова на момент арешту та після місяця перебування у в'язниці.