У Києві планують ввести податок для туристів

Столична влада хоче ввести спеціальний податок для туристів

Про це повідомляє ТСН.

"Відповідно до нової редакції Податкового кодексу України податок сплачуватимуть не лише гості готелів, але й хостелів, апартаментів, квартир та інших закладів розміщування", - повідомили в офіційному листі КМДА.

За словами керуючої хостелом Олени Моцній, новий податок вдарить по хостелах. Наразі ліжко-місце коштує 220 грн. на добу, а податок буде складати 208 грн.

Як повідомили у адміністрації Києва, туристи у 2018 році  принесли місту 35 млн грн. Втім, з 2019 року за проживання потрібно буде платити додаткові гроші.

Крім того, ціна не змінюється в залежності від кількості зірок на готелі. А податковий збір для туристів - це стандартна практика багатьох країн світу.

Такі податки є у багатьох туристичних центрах. Зокрема, лідерами із оподаткування туристів є Рим, Брюссель, Амстердам, Дубаї та Сінгапур.

В Україні ж до кінця 2018 року ставка була всього 1% від загальної вартості проживання. Це фактично не впливало на вартість ночівлі. А із новим податком платитиме кожен турист за добу.

Але поки столична влада не знизить ставку - платити доведеться усім. Іноземці - 208 гривень за добу, українці - вдесятеро менше.