У врятованого в Карпатах туриста виявили обмороження кінцівок

Врятований закарпатськими рятувальниками лижник, якого чотири дні шукали в Карпатах, наразі перебуває в реанімації Свалявської райлікарні

Як розповіла речниця управління ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир, у нього обмороження кінцівок, але стан стабільний, повідомляє Укрінформ.

Закарпатські рятувальники відзначають, що протриматися 4 доби в зимових горах йому допомогли навички виживання в екстремальних умовах та гарне екіпірування. А от у лижника, якого напередодні 7 січня знайшли в Карпатах замерзлим насмерть, у рюкзаку не було навіть ліхтарика — тобто, той чоловік зовсім не мав уявлення, що таке гори взимку.

За словами Батир, коли рятувальники забирали туриста з хати лісника у Свалявському районі, він виглядав бадьорим, посміхався, жартував. Батир стверджує, що ця історія порятунку — унікальна.

“У нас не було таких випадків, аби після таких довгих пошуків в горах людину знаходили живою. Це — перший випадок, і ми усі раді, що ця історія закінчилася хепі-ендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист живий, допоки він знову не подзвонив і не повідомив, де знаходиться" , - сказала речниця ДСНС.

Врятований на Закарпатті після 4-денних пошуків у Карпатах — це Ігор Грищенко, досвідчений гірськолижник, киянин, 1984 року народження. У Києві чоловік працював тренером. Він є президентом української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.