Якою буде погода на Маланки у переддень "старого" Нового року. Прогноз синоптика

12 та 13 січня черговий атмосферний фронт знову завітає в Україну, але на захід та на північ

Про це повідомила синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко. 

За словами пані Діденко, складна синоптична ситуація спостерігатиметься 11 січня та найближчої ночі у південній частині України, у центральних областях, окрім Вінниччини та на сході. У цих областях знаходиться циклон південного походження, який визначає погоду. 

11 січня очікується мокрий сніг, дощ, пориви вітру до штормових значень, ожеледиця, ожеледь, налипання мокрого снігу і можуть бути опади сильними. 

"12 січня негода залишить південну частину території України, схід, центр і звільнить їх від опадів. Там буде без істотних опадів. Але 12 та 13 січня черговий атмосферний фронт знову завітає в Україну. Цього разу вже на захід та на північ. У західних та північних областях випадатиме сніг, оскільки температура там нижча. Також поривчастий вітер спостерігатиметься у північних та західних областях України на вихідних", - сказала синоптик. 

Найхолодніше буде у північній частині України, у центрі -10°C...-15°C, подекуди до -17°C...-18°C. Трохи вищою вона буде на сході та у південній частині. Втім, 12 січня вдень температура повітря відчутно підвищиться. В неділю та у понеділок, на Василя, температура повітря підвищиться майже до відлиги.

У Києві найближчої ночі буде холодно, до -15°C. 12 січня вдень відчутно морози послабнуть, 13 січня буде ще тепліше, а 14 січня у столиці буде відлига. 

12 січня у Києві випадатиме сніг і на фоні сильного вітру можуть бути хуртовини. Волога погода втримається також 13 січня, на Маланки.