"Батюшка, ви з нами? Ні - у храм не впустимо". Що ж відбулося сьогодні у Красноволі

Голова села Красноволя, що на Волині, Федір Світач розповів подробиці сьогоднішнього конфлікту тамтешніх прихильників ПЦУ та гостей з УПЦ МП

Про це повідомляє волинський портал Перший.

Ось його слова:

"Зібралася громада вранці біля храму. Прийшов настоятель Андрій Геналюк. Його запитали: в якій він церкві? Він сказав: Українській православній церкві. Я уточняю: Московського патріархату? Він каже: так, Московського патріархату.

Люди запитали: будете, батюшка, переходити разом з громадою, чи не будете? Він сказав: не буду переходити. Люди стали перед входом і сказали: якщо ви не переходите, ми  до церкви вас не пустимо.

Потім приїхав владика Нафанаїл, і з ним ще кілька священиків Московського патріархату. Сказали, що їх запросив настоятель храму. Їх до церкви теж  не впустили.

При цьому не було ніяких силових протистоянь, і навіть натяку на них. У нас є відео, є підтвердження того, що все було мирно. Протягом півгодини десь відбувалася суперечка - а потім священики Московського патріархату пішли геть.

Тільки Андрій Геналюк попросив дозволу зайти у храм і забрати чашу - мовляв, це власність не громади а іншого священика, у якого він її взяв для тимчасового використання.

А щодо того, що "не впускали людей", то поясню: з самого ранку, доки люди не поговорили зі священиком, у церкву взагалі нікого не впускали. Люди стояли перед входом.

А як вже все закінчилося, і священик Андрій Закидальський (ПЦУ - ред.) став звершувати богослужіння, то двері були для всіх відкриті, як і в кожному храмі".