Слідчі назвали причину пожежі на хімзаводі у Калуші

Пожежа на олефіновому заводі ТОВ “Карпатнафтохім” у Калуші Івано-Франківської області виникла через порушення правил безпеки

Про це у Facebook заявляє поліція в Івано-Франківській області.

"Правоохоронці інформують, що пожежа виникла через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Внаслідок пожежі виникла загроза настання тяжких наслідків у стані виробничих об’єктів цього підприємства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).

У поліції повідомили, що факельне горіння пірогазу відбувалося орієнтовно до 01:00 неділі 13 січня.

"Пожежу заборонено гасити, тому здійснювалося охолодження сусідніх будівель. Інженерно-технічним персоналом було перекрито засувки. Відтак, пірогаз виходив з тієї труби, яка зазнала пошкодження. Попри те, що пожежу вночі 13 січня локалізовано, досі триває процес тління. На місці створено штаб пожежогасіння", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що причини виникнення пожежі та збитки встановлюються. Потерпілих немає.