Трамп приховав деталі особистих зустрічей із Путіним, - Washington Post

Президент США Дональд Трамп приховав від вищих чиновників своєї адміністрації деталі переговорів із незмінним керівником Російської Федерації Володимиром Путіним

Про це в суботу, 12 січня, повідомила газета The Washington Post.

У виданні йдеться про зустріч Трампа з Путіним у 2017 році в Гамбурзі, на якій також був присутній тодішній держсекретар США Рекс Тіллерсон. Після переговорів Трамп забрав записи свого перекладача і зажадав від нього не розголошувати те, що було сказано, іншим членам адміністрації.

Про це стало відомо після того, як один представник команди радників Трампа в Білому домі та високопоставлений представник Держдепартаменту запросили у лінгвіста інформацію про зустріч двох лідерів, але отримали на це відмову.

Залишається незрозуміло, чи забирав Трамп записи перекладачів в інших випадках, однак, за словами чиновників, їм не вдалося отримати "достовірний звіт про двогодинну зустріч президента в Гельсінкі".

Тоді, на відміну від зустрічі в Гамбурзі, президент США не дозволив представникам адміністрації бути присутніми під час переговорів.

Повністю з деталями переговорів глав держав не знайомі навіть високопосадовці адміністрації американського лідера. Через це, як стверджує The Washington Post, ґрунтовні відомості про особисті зустрічі Трампа і Путіна за останні два роки в п'яти місцях відсутні навіть у секретних документах.