З'явилися подробиці того, як загинув робітник скандальної забудови на одеському Ланжероні

Падіння крана могло статися через порушення норм техніки безпеки і регламенту будівельних робіт. При цьому представники забудовника намагалися приховати наслідки того, що сталося

Про це на сторінці у Facebook написав одеський громадський активіст Владислав Балінський.

Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо, що на будівництві на пляжі "Ланжерон" в Одесі впав кран. Як наслідок, загинув робітник.

Балінський детально розповів про трагедію, що сталася. Ось фрагмент з його допису:

"Якщо коротко щодо сьогоднішньої трагедії на будівництві Кисловського. З того, що я бачу:

1. Автокран під час підйому вантажу на витягнутій стрілі упав у котлован близько 15.00. Перекидання техніки відбувалося досить повільно, щонайменше протягом 10 сек. Двоє різноробочих перебували в котловані під стрілою працюючого автокрана (ймовірно, виконували такелажні роботи). Одній людині від падаючої стріли вдалося ухилитися. Другий (уродженець села Євгенівка Тарутинського району) тікав вузьким коридором, захаращеним будівельним сміттям котлованом і впав, зачепившись ногою за арматуру, що стирчала. Стріла під час падіння самим краєм вдарила людину по спині, на рівні лопаток.

2. Падіння крана сталося унаслідок обвалення стіни котловану через порушення техніки безпеки і регламенту будівельних робіт.

а) Роботи проводилися після затяжної (близько доби) зливи з подальшим підмерзання ґрунту.

б) Будівельний майданчик у цьому місці має досить великий нахил.

3. Робітники, які перебували на майданчику, стверджують, що кранівник відмовлявся працювати в таких умовах, але його "змусили". Робітники - це переважно трудяги з Української Бессарабії (етнічні болгари зазвичай дуже відповідальні і працелюбні), які жодної секунди не були оформлені на цьому підприємстві! Тобто фактично раби, і так на всіх будівництвах Одеси!!!

4. Робітники на об'єкті (земляки потерпілого) почали викликати швидку відразу після події, але карету, яка прибула, охорона не пустила до місця події, посилаючись на те, що це приватна територія".