На Вінниччині прихильники УПЦ МП зірвали голосування за перехід до ПЦУ

На Вінниччині священики Московського патріархату завадили жителям села Лукашівка провести збори громади

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Місцеві жителі на віче повинні вирішити, до якої з парафій приєднається їхня церква. Для того щоб зірвати голосування, прихильники російської церкви в Україні привезли "заїжджих" парафіян до клубу села. 

Напередодні селяни заявили, що хочуть перейти до Православної церкви України.

Представники Московського патріархату приїхали підтримати місцевого отця Федора, який не бажає приєднуватися до української помісної церкви.

У будинку культури були присутні прихильники двох церков. Деякі не приховували, що приїхали з інших сіл.

"Я ходжу 12 років в церкву і хочу ходити до неї, хоч в мене в Петрику є розкольницька церква, я туди не ходжу", - розповідає парафіянка Надія Малиновська.

Настоятель церкви від Московського патріархату був проти лічильної комісії, тому голосували мешканці руками.

"Ви бачили скільки людей підняли руку, щоб наша церква під головуванням Онуфрія існувала у нашому селі?" - риторично запитав отець Федір після голосування.

На цьому збори закрили. Настоятель оголосив, що громада залишається в Московському патріархаті. Сільські мешканці сказали, що не знають більшості людей, які приїхали і вперше їх бачать. 

Зрештою жителі Лукашівки, що залишилися після зборів, уже під протокол проголосували за приєднання до української помісної церкви.

"До цього зборів не було, створили балаган, щоб зірвати збори. Всі рішення передадуться до обласної адміністрації у відділ у справах релігій", - сказав секретар Вінницької єпархії Православної церкви України Владислав Демченко.

Обидві сторони вже заявили, що просто так церкву та майно в ній віддавати не збираються. Тож відразу в двох парафіях почали готуватися до судових процесів.