Після навчань в Україні американець розробив додаток для військових

Лейтенант Національної гвардії США Джеймс Пістелл розробив безкоштовний комп'ютерний додаток, який дозволяє швидко зобразити план військової операції на місцевості

Про це повідомляє Голос Америки.

Пістелл, який будучи цивільним, займався розробками інтернет-програм, говорить, що ідея розробки додатку прийшла до нього під час служби в Україні в 2018 році у складі Спільної військової навчальної групи.

Військові Національної гвардії США поряд з військовими інших країн-членів НАТО допомагали в тренуванні українських військових та штабних службовців.

Підрозділ використовував інтернет-сайт для графічного зображення операцій, однак, інтернет-сайт працював не дуже ефективно, говорить Пістелл.

Додаток поєднує Google Maps з інструментом, який дозволяє використовувати військову систему MGRS, а також обирати вид графіки. Додаток, розроблений Пістеллом вже привернув увагу у США.

"Я отримав електронний лист від рятувальних служб Каліфорнії, які попросили мене додати більше символів, а також електронного листа з офіцерських курсів, у якому йшлося, що їх клас використовує додаток", - говорить Пістелл.