Сина мера Прилук підозрюють у побитті громадського активіста

Місцева прокуратура Прилук Чернігівської області повідомила 34-річному сину мера цього міста про підозру в побитті громадського активіста

Про це повідомив у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

"У вересні минулого року, перебуваючи поблизу центрального входу адміністративної будівлі Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області, підозрюваний на ґрунті існуючих особистих неприязних відносин з громадським активістом наніс останньому один удар правою ногою в область правого передпліччя, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому нижньої третини правої ліктьової кістки", - написав Лисенко.

За висновком судово-медичної експертизи, заподіяні тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості за ознакою тривалості розладу здоров’я терміном понад 21 день.

Провадження відкрите за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я). Санкція статті передбачає до 2 років виправних робіт або обмеження волі на термін до 3 років, або до трьох років позбавлення волі.

Через неявку підозрюваного до органу досудового розслідування та відсутністю його за місцем проживання повідомлення про підозру вручили його матері, яка є міським головою Прилук. Триває досудове розслідування, проводяться розшукові дії.