В Індійському океані безвісти пропав український моряк

В Індійському океані безвісти пропав український моряк, одесит Олексій Свістільніков, який перебував на борту іноземного судна MV Ocean Lion

Як повідомляє УНІАН з посиланням на благодійну організацію "Фонд допомоги морякам "Ассоль" (Одеса), в організацію звернулася дружина моряка.

Відзначається, що вищезгаданий житель Одеської області 9 серпня 2018 року прибув на MV Ocean Lion. Трудовий договір чоловік уклав з грецькою компанією Primerose Shipping CO LTD, до роботи приступив на посаді третього механіка.

Як повідомили дружині, 19 грудня минулого року Свістільніков зник з борта судна, що перебувало в Індійському океані і прямувало до Сінгапуру. На сьогодні немає жодної офіційної інформації і документів від судновласника щодо підтвердження місця інциденту, результатів пошуково-рятувальної операції і звіту розслідування. Свістільніков 6 років працював у названій грецькій компанії.

Востаннє виходив на зв'язок з родиною наприкінці листопада 2018 року, коли судно перебувало біля берегів Бразилії. Члени команди стверджують, що востаннє бачили одесита напередодні перед зникненням - ввечері, після завершення робочого дня. Його зникнення екіпаж помітив тільки вранці, коли моряк не заступив на вахту. Згідно зі свідченнями екіпажу, вночі ніхто нічого підозрілого не бачив і не чув.

За даними фонду, аналогічний випадок стався 17 січня 2014 року - з борту цього ж суховантажу, коли він перебував на рейді поблизу Нью-Орлеана (США), безвісти пропав інший одесит - старший помічник капітана. На його пошуки тоді направили водолазів і спецвертоліт, але результатів вони не дали.