В США тисяча людей проїхались у метро без штанів. Навіщо

У неділю, 13 січня, в Нью-Йорку (США) відбувся флешмоб "Поїздка в метро без штанів", в якому взяли участь близько тисячі учасників

Про це повідомляється на на офіційній сторінці заходу в Facebook.

"Якщо хтось в підземці спитає, чому ви без штанів - скажіть, що вони вам "заважали" (або щось в такому дусі)", - порекомендували учасникам організатори.

Мистецьке об'єднання Improv Everywhere проводить захід в Нью-Йорку вже вісімнадцятий рік поспіль. Крім Нью-Йорка, Чикаго, Сан-Франциско в США, флешмоб відбувається також в Лондоні, Копенгагені, Буенос-Айресі та багатьох інших містах світу.

"Ідея акції проста: випадкові пасажири посеред зими заходять у вагони метро на різних зупинках без штанів. При цьому учасники вдають, що не знають один одного, і всі одягнені в зимові куртки, шарфи, рукавички і шапки. Єдина незвичайна деталь - відсутність штанів", - пояснюють організатори.

Вперше захід був проведений як мистецька акція в 2002 році в Нью-Йорку з метою повеселити інших пасажирів метро. Тоді в ній взяли участь тільки 7 людей. В останні роки проїхатися без штанів в підземці тільки в Нью-Йорку збираються до 2 тисяч осіб. Багатьом учасникам акція дозволяє також кинути виклик власної сором'язливості.