Вбивство мера Гданська: президент Польщі ініціює марш проти ненависті

Президент Польщі Анжей Дуда закликав провести марш проти насильства та ненависті після вбивства мера Гданська Павла Адамовича

Про це повідомляє Tvp.info.

Марш запланований на 15 січня.

За словами прес-секретаря президента Блажея Спихальського, для обговорення ініціативи Дуда запросив до Президентського палацу представників усіх парламентських партій.

У зустрічі з президентом візьмуть участь прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій та глава міністерства внутрішніх справ й управління Йоахім Брудзинський.

На мера Гданська Павла Адамовича напали у неділю ввечері під час благодійного концерту. На сцену, де перебував Адамович, вибіг чоловік, який почав кричати, що під час правління попереднього уряду Польщі був незаконно засуджений до тюремного ув'язнення, а опозиційна "Громадянська платформа" його буцімто катувала. Саме тому він і напав на Адамовича.

Зав'язалася бійка, під час якої Адамович отримав ножове поранення. За словами хірурга Томаша Стефаняка, Адамович отримав серйозну травма серця, діафрагми та інших внутрішніх органів. У місті організували збір крові.

Політик помер у лікарні у понеділок, 14 січня, близько 14.30 за місцевим часом.

Павел Адамович був мером Гданська понад 20 років - з 1998 року. На останніх місцевих виборах, які відбулися восени, він переобрався вшосте, здобувши перемогу над кандидатом від керівної партії "Право і справедливість".