Британський парламент відхилив угоду про Brexit

Нижня палата британського парламенту проголосувала проти затвердження урядової "Угоди про вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з Європейського Союзу та Європейського атомного енергетичного співтовариства"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За те, щоб підтримати проект угоди, висловилися 202 парламентарів Палати громад, в той час, як 432 проголосували проти угоди.

Рішення британських парламентарів не стало несподіванкою. Проект угоди критикувався як однопартійцями Терези Мей, що виступали за так званий Hard Brexit - остаточний розрив країни з ЄС без усіляких зобов'язань, так і представники лівого крила крила шотландські сепаратисти, що воліли б залишити Британію в ЄС.

Тепер у прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей є три дні, щоб представити парламенту план Б. Не виключена ситуація, що Велика Британія вийде з ЄС без укладання угоди, проведе повторний референдум, повернеться до переговорів з ЄС або проведе позачергові загальні вибори.

Мей може спробувати провести свою угоду ще раз через кілька днів. За цей час, вона можливо отримає ряд поступок від ЄС. Парламентаріїв може схилити на користь угоди різка реакція фінансових ринків на невдале голосування.