Час спливає: Брюссель шкодує через провал голосування про Brexit і вимагає від Лондона прояснити наміри

Лідери ЄС висловили жаль з приводу провалу угоди про Brexit і вимагають від уряду Британії негайних пояснень його подальших намірів

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву лідерів 27 держав ЄС.

"27 членів ЄС лишатимуться єдиними і відповідальними, як це було протягом усього процесу і намагатимуться зменшити шкоду, спричинену Brexit. Ми шкодуємо через результат голосування і закликаємо уряд Британії прояснити його наміри і наступні кроки якомога скоріше" - йдеться у заяві лідерів ЄС.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що шкодує у зв'язку з голосуванням парламенту Великої Британії проти угоди про умови виходу з ЄС

"Ризик неконтрольованого виходу Сполученого Королівства зріс після сьогоднішнього голосування. Ми не хочемо цього. Європейська комісія продовжить свою роботу в надзвичайних обставинах, щоб забезпечити повну готовність ЄС", - йдеться в заяві Юнкера.

Глава Єврокомісії закликав Британію якомога швидше уточнити свої наміри щодо виходу з ЄС, оскільки "час майже сплив".

За його словами, узгоджена Брюсселем угода щодо Brexit є компромісним варіантом і найкращою угодою, яку могла б отримати Британія. Ця угода - єдиний спосіб забезпечити упорядкований вихід Великої Британії з ЄС, додав він.

Голова Європейської ради Дональд Туск у своєму Twitter визнав провал голосування за угоду щодо Brexit.

"Якщо угода неможлива, але ніхто не хоче [виходу] без угоди, кому вистачить мужності нарешті сказати, що є єдиним позитивним рішенням?" - написав він.