Донбас можна повернути за 5 років, а Крим - після розвалу РФ, - Ярош

Повернення окупованих територій Донбасу можливе військовим шляхом, але повернути Крим у такий спосіб не вдасться

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив народний депутат, радник голови Генштабу і очільник Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

"Вважаю, що абсолютно реальним є навіть військовий спосіб повернення частини Донбасу. Звичайно, за певної дипломатичної підтримки. В межах 5 років це реально зробити. Без великих втрат. Ми туди зайдемо, проведемо невеличку зачистку, і все стане на свої місця. З Кримом важче. Проведення військової операції проти фактично вже військової бази РФ - це занадто великі втрати в особовому складі и техніці. Враховуючи рельєф та інші фактори, провести успішно операцію в Криму нам не вдасться", - сказав Ярош.

Читайте також. "Путін може померти в будь-який момент": Ярош спрогнозував, що може чекати на Росію та Європу

Водночас очільник УДА висловив упевненість у розпаді наявної російської держави, після чого Україна зможе повернути Крим.

"Але я доволі оптимістично дивлюсь на те, що Росія як імперія розвалиться обов'язково. Ми просто заберемо Крим. Подивіться на акції протесту в Росії, на які навіть школярі виходять. Все велике починається завжди з дуже маленького. Будь-яка імперія не може існувати вічно", - додав Ярош.