Священики УПЦ (МП) на Донбасі коригували російську артилерію, - Ярош

Під час бойових дій на Донбасі деякі священики УПЦ (МП) коригували вогонь російської артилерії по українським позиціям

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив народний депутат, радник голови Генштабу і очільник Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

"На війні ми стикалися не раз, коли священик Московського патріархату корегує вогонь сєпарської артилерії. Треба активізувати роботу наших спецслужб по конкретних фактах антиукраїнської діяльності", - сказав Ярош.

Нардеп також висловив подяку тим представникам УПЦ (МП), які бажали йому здоров'я після того, як він зазнав поранення, ти висловив упевненість у переході священиків до Православної церкви України.

"Щиро вдячний тим священикам, єпископам Московського патріархату, які після поранення телефонували мені. Російською мовою благословляли, бажали здоров'я. Думаю, вони будуть на нашому боці. Перехід в ПЦУ буде поступовим", - додав Ярош.

Читайте також. "Путін може померти в будь-який момент": Ярош спрогнозував, що може чекати на Росію та Європу

Крім того, радник Генштабу розповів, що в перші дні після Революції гідності "Правий сектор" охороняв Києво-Печерську Лавру від охочих її захопити.

"Можливо, мало хто знає про той факт, що той же "Правий сектор" у перші дні після революції взяв під охорону Києво-Печерську Лавру. Були такі люди, які закликали до її захоплення. Чи то правильно, що ми його не допустили, я не впевнений. Можливо, треба було її захопити, і українці вже мали б свою святиню. Якщо чесно, я вважаю, що релігійні війни - одні з найжорстокіших. Допускати зайвого кровопролиття немає жодного сенсу. Просто треба активніше діяти спецслужбам", - підсумував Ярош.