Ні небезпечним пранкам та приниженню дітей: як YouTube змінив правила публікації відео

YouTube оновив призначені для користувача правила. Тепер на відеохостингу заборонено публікувати ролики із небезпечними челенджами і пранками, під час виконання яких люди отримують або можуть отримати травми

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

15 січня адміністрація YouTube повідомила про зміни в основних правилах для користувачів. Тепер сервіс забороняє публікувати челенджі (виклики), в яких присутній ризик смерті або учасники можуть отримати серйозні травми. Правило також стосується пранків (розіграшів), де герої впевнені, що знаходяться в небезпечній ситуації. У приклад наведено ситуації про вторгнення в будинок і "проїзд поруч".

"Ми відновили наші зовнішні рекомендації, щоб стало ясно - на YouTube немає місця для Tide Pod Challenge або Fire Challenge, які можуть привести до отримання серйозних травм або смерті", - коментує ком'юніті-менеджер YouTube.

YouTube посилив модерацію зовнішніх посилань, опублікованих в описі до відео або історій. Тепер заборонені прямі посилання на порнографію, шкідливі програми або спам. За порушення правила користувач отримає страйк: три таких протягом 90 днів приведуть до видалення облікового запису.

Адміністрація сервісу також заборонила ставити на мініатюри зображення, що містять сцени насильства чи порнографії. Навіть якщо саме відео чи не порушує правила платформи - користувач отримає попередження. 

Окремо в правилах з'явився пункт про важкі емоційні переживання у дітей: тепер на відеохостингу не можна публікувати ролики із "розіграшами", де дітям повідомляють про смерть батьків або ж публічно принижують за помилки. 

Нагадаємо, нещодавно надихнувшись фільмом від Netflix "Пташиний короб", користувачі соцмереж почали намагатися виконувати повсякденні справи з зав'язаними очима. Відеоблогер Джейк Пол опублікував ролик, де їде за кермом автомобіля із зав'язаними очима. Через кілька днів відео видалили. До цього 17-річна американка потрапила в аварію через сліпе водіння заради участі в челленджі.