Ріанна подала до суду на власного батька

Співачка Ріанна подала на свого батька, Рональда Фенті, до суду в США

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Співачка звинуватила батька в експлуатації її імені для популяризації його розважального бізнесу. Зокрема, Ріанна звинувачує і його бізнес-партнера у тому, що вони разом неправдиво вказували, ніби вона пов'язана з їхньою фірмою, Fenty Entertainment.

У позові йдеться, що заяви батька та його бізнес-партнера ввели в оману громадськість і завдали шкоди її власному бренду - Fenty, під яким співачка випускає товари для краси.

Компанія Fenty Entertainment не відповіла на запит щодо коментарів.

Ріанна хоче заборонити фірмі використовувати назву Fenty для бізнесу.

У судовому позові також зазначено, що Ріанна володіє правами на торгову марку Fenty у США і раніше вже відправляла компанії свого батька офіційне прохання "про припинення дій", які порушують її права.

"Відповідачі продовжують досі використовувати плутанину для комерційної вигоди та вводять в оману громадськість", - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні написано, що шахрайська поведінка шкодить не тільки позивачам, але й громадськості в цілому і вимагає судового втручання.

Раніше Ріанна заявляла, що має складні стосунки з батьком.

Батько Ріанни, Рональд Фенті,відкрив компанію у Каліфорнії у 2017 році разом з бізнес-партнером Мозесом Перкінсом

У прес-релізі, розміщеному на сайті фірми до "принаймні жовтня 2018 року", заявлено про запуск фірми "спільно" з Ріанною, попри те, що вона не брала участі у цьому проекті.

Крім того, Fenty Entertainment провела переговори від імені Ріанни щодо 15 концертів у Латинській Америці на суму приблизно 15 мільйонів доларів, не маючи на це її дозволу.

"Хоча пан Фенті є батьком Ріанни, він не має і не мав права діяти від імені Ріанни, чи права використовувати її бренд Fenty, аби скористатися репутацією бренду Fenty, або організовувати бізнес від її імені", - йдеться у повідомленні.

У судовому позові написано також, що така діяльність порушує закони про рекламу, конкуренцію та конфіденційність, а також може завдати "серйозної непоправної шкоди" бренду Fenty.