Вашингтон пригрозив Ірану наслідками через космічні запуски ракет

Держсекретар США Майк Помпео гостро відреагував на космічні запуски Іраном балістичних ракет, пообіцявши реакцію США і союзників на загрози, які несе уряд в Тегерані для регіону і світу

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми чітко заявили, що не будемо стояти осторонь від грубого ігнорування Іраном міжнародних норм. Сполучені Штати співпрацюють разом з союзниками і партнерами, щоб протистояти всьому спектру загроз з боку Ісламської Республіки, включаючи її ракетну програму, яка загрожує Європі та Близькому Сходу", - підкреслив держсекретар США.

Він зазначив, що запуски космічних ракет Іраном порушують Резолюцію 2231 Ради Безпеки.

"Такі ракетоносії мають технології, які є практично ідентичними і взаємозамінними з технологіями, які використовують в балістичних ракетах, у тому числі в міжконтинентальних балістичних ракетах", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

У зв'язку з цим Помпео зазначив, що останні ракетні випробування в Ірані посилюють здатність Тегерана нарешті отримати в своє розпорядження технологію створення балістичних ракет.

Раніше глава МЗС Ірану Мухаммед Джавад Заріф заявив, що Тегеран продовжить роботу над аерокосмічною програмою, незважаючи на попередження з боку США.