Княжицький: Мета закону про перехід громад до ПЦУ - запобігти конфліктам, які хочуть спровокувати в Україні

Мета законопроекту "Про свободу совісті та релігійні організації" - запобігти конфліктам, які хочуть спровокувати в Україні

Про це заявив голова Комітету з питань культури та духовності, народний депутат України Микола Княжицький на засіданні Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Княжицький зазначив, що наразі розсилаються листи із фейковими підписами відомих людей і представників громад. Норми, які цитуються в цих листах, не відповідають нормам законопроекту або некоректно тлумачаться. Він запевнив, що це робиться для провокації конфліктів в суспільстві.

"Мета закону - запобігти конфліктам, які хочуть спровокувати в Україні. Зараз через активізацію релігійного життя багато громад хочуть змінити конфесійну приналежність, а хтось не хоче. Закон ефективно це не регулює. Це призводить до знищення майна в храмах, до конфліктів у громадах", - наголосив він.

Голова комітету запевнив, що закон підготовлений на основі рішень ЄСПЛ, узгоджений з міністерством та є коректним.

Раніше повідомлялось, що у законі мова йде про те, щоб релігійні громади, які хочуть змінити церковне підпорядкування, могли це вільно зробити. Відповідно до нього, рішення про перехід будуть ухвалювати на загальних зборах громади — знадобиться дві третини голосів.