Перший український лоукостер SkyUp пояснив норми багажу та ручної поклажі

Лоукостер SkyUp оприлюднив детальні правила перевезення ручної поклажі і багажу на своїх рейсах

Про це повідомляє avianews.com.

Норми передбачають, що пасажири можуть брати на борт безкоштовно один предмет ручної поклажі, вага якого не перевищує 7 кг, а габарити за сумою трьох вимірів - 115 см.

У разі, якщо ці норми перевищені, наднормативна ручна поклажа перевозиться як багаж, за що пасажирам необхідно буде заплатити спеціальний збір.

Читайте також: 12 лоукостів, якими можна дешево літати з України по світу

На додаток до основного предмету на борт можна взяти дамську або чоловічу сумки, папку для паперів, пальто або плащ, парасольку або тростину, книгу або журнал, дитяче харчування, дитячий дорожню люльку або коляску. Загальна вага додаткових предметів не повинен перевищувати 7 кг.

У разі, якщо квиток включає перевезення багажу, пасажир може взяти з собою одну валізу вагою до 23 кг і габаритами до 158 см за сумою трьох вимірів. Норма багажу для дітей до 2 років становить 10 кг.

Якщо пасажир захоче здати в багаж додаткову валізу, він повинен заплатити збір 25 євро при перевезенні сумки до 23 кг і 40 євро, якщо валізу важить від 23 до 32 кг.

Нагадаємо, 15 січня МАУ змінила правила провозу ручної поклажі, тепер за ноутбук чи фотоапарат в руках доведеться платити додатково. А з 1 листопада діють нові норми у Wizz Air та Ryanair. Детальніше читайте в матеріалі

Читайте також: Як змінилися правила провозу ручної поклажі в лоукостерів, що літають в Україну. Інфографіка