Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальні провадження щодо Гройсмана та Гриневич

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження проти прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра освіти і науки Лілії Гриневич

Про це йдеться у рішенні суду від 29 грудня 2018 року.

У документі йдеться, що 7 грудня заявник повідомив НАБУ про те, що Гройсман скоїв правопорушення за ст. 367 (службова недбалість) і ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Також заявник повідомив про вчинення Гриневич правопорушень за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

"Однак відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені", - йдеться у рішенні суду.

Після цього заявник звернувся зі скаргою до суду. Заслухавши пояснення адвоката та дослідивши матеріали справи слідчий суддя постановив, що скарга підлягає задоволенню.

Згідно з рішенням суду, НАБУ має внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, яку надав заявник.