ВМС провели підготовку екіпажів для американських катерів Island

У Військово-морських силах України завершився другий етап підготовки екіпажів катерів класу Island

Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил у Facebook.

"Метою заходу є підготовка особового складу до прийому та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту", - повідомили у ВМС.

Майбутній екіпаж катерів за період навчання пройшов комплексну підготовку з практичним відпрацюванням дій на тренажерах навчального центру ВМС.

Військові отримали досвід у справі керування кораблем та веденням бойових дій, як у складі тактичної групи так і одиночного корабля. Крім того, вони тренувалися боротьбі за живучість корабля при різних видах бойових та аварійних пошкоджень.

По завершенню, військові успішно склали комплексний іспит з фахової підготовки та отримали відповідні сертифікати.

Швидкість американських катерів - 29.5 вузлів, дальність плавання при 90% запасах ПММ - 2307 миль. Екіпаж корабля повинен складатися з 16 осіб. Він може 5 діб працювати повністю в автономному режимі.  

Озброєння: 25-мм автоматична артилерійська установка Bushmaster Mk 38 Mod, кулемети М2НВ.

  • Раніше повідомлялося, що у морському порту в місті Балтимор відбулася церемонія передачі Україні патрульних катерів класу Island.
  • Україна отримує катери безкоштовно, але має заплатити за транспортування через Атлантику та за переобладнання. Очікується, що Island прибудуть в порт Одеси у серпні-вересні 2019 року.