Закон про перехід релігійних громад є запобігачем від тітушок і рейдерів, - Княжицький

Рада ухвалила закон про перехід і реєстрацію релігійних громад, який має запобігти втручанням тітушок у церковне життя

Про це заявив голова Комітету з питань культури та духовності, народний депутат України Микола Княжицький на засіданні Верховної Ради в ефірі Еспресо.TV.

"Цей закон є запобігачем від тітушок,  коли виникають тітушки, коли виникають конфлікти, коли закон створює щілини, аби силовим рейдерським способом захопити церковне майно. А коли закон є, коли він чітко прописаний, то він фактично запирає тітушок. Люди, а не тітушки повинні вирішувати, у якій церкви їм бути", - зазначив він.

Княжицький додав, що у випадку втручання місцевої влади в організацію зборів громади, треба звертатися до прокуратури та інших правоохоронних органів. 

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала законопроект про підлеглість релігійних організацій та процедури їхньої реєстрації державою.  У законі йдеться про те, що релігійні громади, які хочуть змінити церковне підпорядкування, могли це вільно зробити. Відповідно до нього, рішення про перехід будуть ухвалювати на загальних зборах громади — знадобиться дві третини голосів.