ЦВК просить перевірити виборчі кошти кандидата в президенти Шевченка

Центральна виборча комісія просить поліцію та НАЗК перевірити законність фінансування агітаційних матеріалів кандидата в президенти Ігоря Шевченка

Про це повідомили у прес-службі ЦВК.

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що до комісії 9 січня надійшли примірники друкованих матеріалів передвиборної агітації Шевченка "виготовлені за рахунок коштів виборчого фонду кандидата на пост президента України", друк яких здійснено установою ПП "Арніка-2".

Однак 17 січня від установи банку до ЦВК надійшла письмова інформація про відкриття 15 січня накопичувального та поточного рахунків виборчого фонду кандидата на пост президента Шевченка та їх реквізити.

Читайте також: 10 фактів про Шевченка, який першим прийшов до ЦВК

“Разом з тим в поясненнях уповноваженого представника кандидата на пост президента України Шевченка в комісії Галабали зазначено, що надіслані до комісії матеріали передвиборної агітації виготовлено на підставі договору на розміщення політичної реклами на носіях зовнішньої реклами, укладеного між товариством з обмеженою відповідальністю "КІТ МЕДІА" та кандидатом Шевченком”, - зазначається у повідомленні.

При цьому в указаному договорі не містилося інформації про установу, яка здійснила друк відповідних матеріалів передвиборної агітації. Формат і тираж виготовлених матеріалів, зазначених у пункті 3 додатку № 1 до договору, відрізнявся від відомостей, вказаних у друкованих матеріалах передвиборної агітації, примірники яких подано до ЦВК. Також Галабала не надав комісії інформації про відкриття рахунку виборчого фонду кандидата.

Копію цієї постанови комісія також надіслала Національному агентству з питань запобігання корупції.