Кияни вимагають зупинити забудову в історичних місцях Подолу

Кияни проти зведення житлового комплексу на Подільських схилах. Активісти заблокували територію будівельного майданчика

Небайдужі кияни та громадські активісти 18 січня пікетували Адміністрацію Президента. Їх не влаштовує ситуація, що склалася із забудовою у столиці. Бо будівництво нерідко ведуть без дозволів та експертиз, в історичних місцях, паркових зонах. Втомившись стукати у двері мерії, акивісти підготували звернення до Президента. Вони вимагають перевірити, чи виконують чиновники КМДА, які відповідають за забудову міста, свої обов'язки? Якщо ні - то притягнути їх до відповідальності.

“Турбот у нас дуже багато, тому що київська влада знищує місце нашого проживання. А ми як патріоти України хочемо, щоб столиця була найкращою у світі. Колись вона була найзеленішою, зараз - на 28 місці”, - заявляє під стінами АП громадський активіст Михайло Михалко.

На Подільських схилах розпочали бурити свердловини під будівництво житлового комплексу Подол-Град Вінтаж. Активісти стверджують — ніяких погоджень проекту будівництва із Міністерством Культури не було. А це - територія Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ”. Будівництво розпочато на перехресті вулиць Вознесенський узвіз, Глибочицька, Нижній Верхній Вали, Кожумяцька та Воздвиженська. Зведення чергової багатоповерхівки на Подолі неминуче призведе і до транспортного колапсу. За проектом тут буде величезний житловий комплекс загальною площою 27 000 квадратних метрів: такого навантаження не витримають ані комунікації, ані автошляхи.

“Відведення землі було з порушенням. Потім, будівництво такої висотності в рамках Подолу взагалі естетично не вписується. І по нормам також, якщо вважати, що це територія заповідника”, - каже активіст активіст ГО “Варта Подолу” Тарас Доненко.

“Якщо тут і має бути якась будівля, то це тільки будівля такого плану, щоб вона вписувалась в історичну архітектуру. Але краще б тут був парк”, - вважає громадська активістка Інна Сухорукова.

Кияни заблокували в'їзд техніки на огороджену територію, вони вимагають зупинити сумнівну забудову. А ще додають, схили, на яких зводять комплекс, попередньо не укріпили. В будь-який момент може трапитись зсув, під завалами якого можуть опинитись мешканці, пішоходи, водії. Активісти очікують реакції київської влади.