Найнята Манафортом юрфірма заплатить штраф за роботу в Україні без реєстрації іноземним агентом

Американська юридична компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLP досягла угоди з Міністерством юстиції США, визнавши, що вона повинна була зареєструватися "іноземним агентом" за свою роботу в Україні у часи президентства Віктора Януковича

Про це повідомляє у п'ятницю DW.

"Згідно з угодою, базована у Нью-Йорку юридична компанія погодилася відшкодувати уряду суму, яку вона отримала від української сторони за звіт, складений у 2012 році, в якому критичним чином оцінювалася робота на посаді прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, опонентки Януковича на президентських виборах 2010 року. Цей звіт Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLP підготувала на замовлення американського лобіста та політичного консультанта Пола Манафорта, який на той час працював на очолювану Януковичем Партію регіонів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, звіт на 187 сторінок був використаний урядом Януковича, аби виправдати досудове утримання під вартою Тимошенко перед Європейським судом з прав людини.

Сума, яку юридична фірма отримала за свою роботу, становила 4,6 мільйона доларів США. Більша частина цих грошей була перерахована з банківського рахунку на Кіпрі, який контролюється Манафортом, а кошти на це були надані українським бізнесменом, ім'я якого не називається. При цьому, згідно з офіційною інформацією українського уряду, він заплатив за роботу американській фірмі лише 12 тисяч доларів.

Фірма Skadden, зазначивши у заяві, що угода з Мін'юстом США "закрила питання" з урядом Сполучених Штатів, пообіцяла вжити заходів, аби "подібне не трапилося знову".