Премії та високі зарплати у “Нафтогазі”: Коболєв пояснив, хто їх призначає

За словами Коболєва працівники "Нафтогазу" живуть на офіційно призначені наглядовою радою заробітні плати та інші законні виплати

Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час брифінгу "Нафтогаз" - "Газпром": 10 років по тому" в Києві, передає Еспресо.TV.

16 січня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд перегляне контракт із правлінням НАК "Нафтогаз України". Коболєв прокоментував ситуацію навколо високої зарплати менеджменту НАК:

“Як голова “Нафтогазу” до цієї дискусії я давно готовий. Моя заробітна плата визначалася згідно з діючою постановою КМУ.

Для мене щонайменше дивно виглядає, коли прем’єр-міністр не скасовує діючу постанову, згідно з якою мою зарплату встановили, а з іншого боку - вимагає її перегляду”.

Також голова “Нафтогазу” пояснив, що співробітники компанії живуть на офіційно призначені наглядовою радою заробітні плати та інші законні виплати:

"Проблема будь-яких премій, не лише в "Нафтогазі", а в будь-якій державній компанії полягає в тому, що більшість людей, які їх критикують, йдеться саме про людей, які чудово розуміють природу процесів тут (у "Нафтогазі" - Еспресо), вони просто звикли, що керівництво "Нафтогазу" отримує премії в іншому місці. Мій попередник є дуже небідною людиною, і я думаю, що він точно отримував премії в іншому місці", - зазначив він.

Коболєв пояснив, що нинішнє керівництво "Нафтогазу" обрало "інший шлях".

"Ми обрали для себе інший шлях. Ми заробляємо тільки зарплату та інші законні, прозорі виплати "Нафтогазу". Стільки, скільки нам призначить той орган, якого акціонер уповноважив це робити. Це - дуже важливий момент. Тут немає жодної самодіяльності... Уряд, як акціонер, призначив наглядову раду, і дав їй повноваження це визначати", - пояснив він.