"Недоречна екскурсія": Трамп скасував закордонне турне спікера Палати представників через шатдаун

Президент США Дональд Трамп скасував візити спікера палати представників Ненсі Пелосі в Брюссель, Єгипет і Афганістан у зв'язку з припиненням роботи уряду країни

Про це повідомляє The New York Times.

"На жаль, змушений проінформувати вас, що в зв'язку з "шатдауном" ваша подорож до Брюсселя, Єгипту і Афганістану відкладаються. Ми переглянемо графік цієї семиденної екскурсії на період, коли завершиться "шатдаун", - йдеться в листі Трампа, адресованому Пелосі.

Документ опублікувала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

"У світлі того, що 800 тисяч чудових американських службовців не отримають заплату, переконаний, що ви погодитися що відкладання цього іміджевого заходу було б цілком доречним", - написав Трамп.

Американський президент додав, що для спікера палати представників США було б корисніше "провести час у Вашингтоні, щоб брати участь в переговорах з президентом" і приєднатися до руху посиленого захисту кордонів. 

"Якщо ви вирішите летіти комерційними авіалініями, це ваше право", - зазначив Трамп.

Напередодні спікер Палати представників Ненсі Пелосі відмовила главі Білого дому у виступі перед Конгресом зі щорічним зверненням про стан справ у країні. У листі Трампу вона підкреслила, що через "шатдаун" Секретна служба і Міністерство внутрішньої безпеки, які 26 днів сидять без зарплати, просто не зможуть забезпечити належну охорону заходу.