Популярний горор розкритикували за використання реальних кадрів катастрофи, що забрала 47 життів

У фільмі "Пташиний короб" знайшли кадри залізничної аварії, що вважається однією з чотирьох найстрашніших в історії Канади

Мер канадського міста Лак-Мегантік Джулі Морін оприлюднила заяву у The Globe and Mail, у якій засудила використання зображення трагедії у вигаданому контексті. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Indie Wire.

У постапокаліптичному фільмі жахів "Пташиний короб" від Netflix та у науково-фантастичному серіалі "Мандрівники" використані кадри аварії, що сталася 6 липня 2013 року в Квебеку, Канада. Вони з'являються на самому початку, щоб показати світ, який занурюється у безумство після появи загадкових істот, які змушують людей вбивати самих себе.

Залізнична аварія, що забрала життя 47 людей, стала четвертою за рівнем смертності катастрофою в історії Канади. 

Фото аварії, використане у фільмі "Пташиний короб"

"Я не знаю, чи це відбувається постійно, але ми шукаємо гарантій від Netflix, що вони видалять ці кадри, - зазначила Джулі Морін. – Будьте впевнені, ми простежимо за цим. Громадяни на нашому боці".

Entertainment Weekly повідомляє, що Netflix не прибере кадри з фільму "Пташиний короб". Справа в тому, що компанія придбала їх у власника на фотостоці. Ті ж самі кадри були використані у серіалі "Мандрівники" з Еріком МакКормаком у головній ролі. 

"Ми щиро просимо вибачення і не мали на меті осквернити трагічні події 2013 року, - сказав президент студії Peacock Alley Entertainment Керрі Мадд, що займається виробництвом серіалу "Мандрівники". – Ми вже працюємо над заміною кадрів".