Катрін Деньов продає свої сукні від Yves Saint Laurent

Одяг легендарної французької актриси піде з молотка на аукціоні Christie's в Парижі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Vogue.

У колекції Катрін Деньов представлені різні сукні, жакети з хутром, розкішні чорні костюми, а також штани, верхній одяг, взуття та аксесуари, що в різні роки виконав для неї знаменитий французький кутюр'є Ів Сен-Лоран.

Торги у Парижі пройдуть під час Тижня високої моди 24 січня. На них будуть виставлені близько 150 лотів, а решту колекції продадуть на онлайн-аукціоні.

В цілому з молотка підуть майже 300 лотів - як вечірнє вбрання, в якому зірка була на світських заходах, так і повсякденний гардероб. Стартова ціна лотів коливається від 100-200 євро за шовковий клатч, сумочку зі шкіри пітона чи туфельки Деньов і до 3-5 тис. євро за розшиту стеклярусом ніжно-рожеву сукню з колекції 1969, в якій актриса познайомилась з режисером Альфредом Хічкоком.

Катрін Деньов - один із символів французького кінематографу. Актриса стала зіркою ще на старті своєї кар'єри - після ролі Женев'єви у фільмі "Шербурзькі парасольки". 

Деньов і Сен-Лоран познайомилися в 1965 році. Відтоді їх зв'язала дружба і тісне співробітництво, які тривали кілька десятків років. Модельєр прославився тим, що ввів у жіночу моду елементи чоловічого гардеробу - шкіряні піджаки, чоботи до стегна і смокінги. Він також вважається засновником стилю унісекс.