На китайському телебаченні почали ретушувати сережки у чоловіків, - CNN

За інформацією телеканалу, в одному з реаліті-шоу "Я актор" китайському актору і співаку Цзінь Божаню на монтажі заретушували сережки

Про це 18 січня повідомляє телеканал CNN.

За повідомленням каналу, це не єдиний випадок. Так, в соціальній мережі Weibo (китайський аналог твіттера) також розмістили зображення, де молодим чоловікам "замазали" сережки з вух за допомогою фотошопу. За даними CNN, поки не відомо, чи це заборона від китайської влади, чи ініціатива редакторів телеканалу.

За словами професора зі школи журналістики і комунікацій Китайського університету Гонконгу Грейс Леун, така тенденція може бути пов'язана з бажанням влади Китаю зменшити вплив Заходу на національну культуру. "Це послідовна політика очищення їх поп-культури від впливу Заходу і посилення китайських уявлень про мужність", - додала Леун.

Леун також вважає, що "Китай як і раніше є дуже патріархальним суспільством, в якому <...> існує особлива чоловіча і жіноча ієрархія". "Чоловіки, які носять сережки, з точки зору багатьох традиційних чоловіків, погіршують свій соціальний статус", - розповіла професор.