У Афінах 60 тис. греків протестують проти угоди з Македонією

У Афінах відбулися масові акції проти угоди Греції з Македонією про перейменування колишньої югославської республіки

Про це повідомляє "Укрінформ".

Більшість громадян Греції (близько 70%) виступають проти ратифікації Угоди з Македонією, вимагаючи провести референдум з цього питання.

Такі дані було оприлюднено напередодні початку обговорення у грецькому парламенті законопроекту про ратифікацію Угоди між Грецією і Македонією.

За попередніми даними, в акції протесту, яка проходить в Афінах перед парламентом Греції з вимогою не ратифікувати Угоду з Македонією, беруть участь близько 60 тис. осіб.

Повідомляється також, що у маніфестації беруть участь і представники зарубіжних грецьких організацій та об'єднань, а для доставки учасників протесту до Афін задіяно близько 3-х тисяч автобусів.

Протестувальники тримають в руках плакати з написами "Македонія не продається", "Македонія - це Греція", вимагаючи від президента країни провести референдум з цього питання.

Афінська поліція відзначає у цілому мирний характер акції, але вимушена вдатись до застосування засобів охорони порядку. Демонстранти з лав націоналістів намагаються потрапити до стін парламенту, жбурляють у поліцейських каміння та пляшки із запалювальною сумішшю. Поліція у відповідь застосовує перцевий газ та кийки. За офіційними даними, внаслідок сутичок травмовані десятеро поліцейських та двоє демонстрантів.