За незаконний пікет восьмикласницю з Санкт-Петербургу змусили вчити напам'ять закон про мітинги

У Петербурзі соціальний педагог школи № 568 провела з ученицею восьмого класу профілактичну бесіду після відповідної постанови комісії у справах неповнолітніх

Дівчина розповіла, що її змушували напам'ять вчити статтю 20.2.2 КпАП (організація масового пересування громадян в громадських місцях), передає Kasparov.ru.

А це доволі об'ємний текст обсягом у 9 абзаців.

За версією комісії, школярка взяла участь в акції проти пенсійної реформи, яка пройшла 9 вересня у багатьох містах Росії. Сама дівчина стверджує, що перед затриманням просто чекала подругу у метро. Було доручено провести з неповнолітньою профілактичну роботу.

Дівчина розповіла, що соціальний педагог спочатку прийшла на один з уроків і відчитала її перед усім класом. Після уроків школярка зайшла в кабінет педагога.

Та, за словами восьмикласниці, відразу сказала: "Зараз ти будеш писати на папері закони і потім будеш мені їх розповідати".

Дівчина провела годину в кабінеті, переписуючи статтю 20.2.2 КпАП. Педагог зажадала, щоб після вихідних учениця прийшла знову і розповіла її напам'ять. Окрім того, за словами дівчини, педагог збирається змусити її вивчити статті про порушення правил публічного заходу (ст. 20.2 КоАП) і пропаганди нацистської символіки (ст. 20.3 КоАП).