Мей може сьогодні представити у парламенті "план Б" щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може вже сьогодні, 21 січня, представити парламенту оновлений план щодо Brexit

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Деталі нового плану Мей щодо Brexit не розголошуються, проте ЗМІ очікують, що прем'єру доведеться досить істотно змінити свою позицію щодо угоди, щоб залучити на свою сторону лейбористів. 

ЗМІ відзначають, що члени парламенту зможуть вносити поправки до пропозиції Мей. Це означає, що депутати зможуть висловити свої ідеї щодо Brexit, які вони зможуть представити на голосування.

Так, очікується, що своє бачення ситуації з Brexit представить лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін. Також пропозицію можуть представити активні прихильники Brexit в Консервативної партії, які прагнуть виключити з угоди з ЄС положення про "страхувальний план" для Ірландії. Крім того, члени парламенту можуть запропонувати поправку, що вимагає нового референдуму щодо Brexit.

Як зазначається, перед виступом в парламенті Мей запланувала зустрічі з деякими британськими міністрами у заміській резиденції Чекерс. У той же час про плани її зустрічей з опозиційними членами парламенту не повідомлялося.