Омбудсмен РФ звинуватила Денісову в "нагнітанні ситуації щодо полонених"

Російська омбудсмен Тетяна Москалькова закликала українську омбудсмен Людмилу Денісову не нагнітати ситуацію

Відповідну заяву Москалькова оприлюднила на своєму офіційному сайті.

 "Дуже сподіваюся, що до Людмили Денісової прийде розуміння того, що в межах правозахисної дипломатії вона могла б працювати більш результативно, не обмежуючись гучними заявами і Facebook-правозахистом", — написала Москалькова.

Москалькова вказала, що Денісова нині нагнітає ситуацію навколо кримського татарина Едема Бекірова, а раніше "так було" з Олегом Сенцовим та полоненими Росією моряками — "такі дії сприяють медійному шуму навколо Людмили Леонідівни (української омбудсмена — ред.) і лише ускладнюють положення людей, які й так опинилися у складній ситуації".

Щодо кримчанина Бекірова російська омбудсмен вказала, що вимога Денісової надати медичну довідку про стан суперечить лікарській таємниці. Та додала, що довідку передадуть самому Бекірову.

"До того ж, Людмила Денісова, за згодою Едема Бекірова, може отримати медичний висновок і в його адвоката. Хочу наголосити, що в іншому випадку, насильницьке вторгнення в особистий простір громадянина неминуче призведе до порушення його прав", - написала вона.