У РФ порушили справу проти Twitter і Facebook

У Росії Федеральна служба з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій завела адміністративну справу проти Twitter і Facebook

Про це повідомляє інформагентство Rambler News Service (RNS) із посиланням на прес-службу відомства.

"Компанії, які керують соцмережами Facebook і Twitter, надали формальні відповіді на наші вимоги підтвердити локалізацію персональних даних російських користувачів у РФ. Вони не містять конкретики ні про фактичне виконання законодавства на поточний момент, ні про терміни виконання даних норм у майбутньому", - заявили у Роскомнагляді.

18 січня у Роскомнадгляді повідомили, що отримали відповіді від Facebook і Twitter на вимогу регулятора надати відомості про зберігання персональних даних росіян.

На початку 2018 року  Роскомнагляд повідомляв про перевірку соцмереж. Відповідно до закону, дані росіян повинні зберігатися лише на території країни, втім, Facebook і Twitter зберігають дані за кордоном.

Як повідомляє "Коммерсант", у разі негативної відповіді, глава Роскомнадзора пообіцяв порушити адміністративні справи і оштрафувати корпорації на 5 тис. рублів.