Укрзалізниця підвищить тарифи на вантажні перевезення на 14%

У 2019 році тарифи на вантажні перевезення в Укрзалізниці зростуть на 14,2%

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Відповідне коригування фінансового плану Укрзалізниця здійснила на підставі даних Держстату, у яких ціни виробників у 2018 році зросли саме на 14,2%. Так, у компанії вважають справедливим підвищити на таку ж суму тарифи на перевезення вантажів.

"Ми чесні з ринком і виконуємо обіцяне. Ініціюємо автоматичну індексацію тарифів на рівень індексу цін виробників промислової продукції. Наразі по факту 2018 року не йдемо з випередженням, індексуючи на прогнозний показник з подальшим коригуванням на факт", - повідомив директор з економіки та фінансів Укрзалізниці Андрій Рязанцев.

Як сказав Рязанцев, через те, що тарифи на вантажні перевезення не підвищували протягом тривалого часу, компанія втратила потужності та можливості для здійснення траспортування вантажів.

"Запропонована нами автоматична індексація тарифів - це фактично коригування до реальних економічних умов, у першу чергу це видатки на підготовку тягового рухомого складу для потреб економіки. Без достатнього обсягу грошових коштів Укрзалізниця не може у повному обсязі готуватися до пікових перевезень", - додав Рязанцев.