Російський співак скасував турне у США через розслідування Мюллера, - CNN

Російський поп-співак і син наближеного до Кремля мільярдера Емін Агаларов скасував своє турне у США після того, як не зміг домовитися зі спецпрокурором Робертом Мюллером щодо свідчень у справі контактів високопоставлених представників команди президента США Дональда Трампа з росіянами

Про це повідомляє CNN.

"Російський поп-співак Емін Агаларов, що ініцював зустріч з членами кампанії Трампа у Trump Tower в червні 2016 року, скасував своє турне у США після того, як йому не вдалося домовитися з Офісом спецпрокурора (Мюллера – ред.) та Конгресом щодо надання свідчень", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката співака Скотта Балбера, перемовини невдачно завершилися ще наприкінці минулого тижня.

Як повідомляє CNN, росіянин Агаларов хотів добровільно дати свідчення Мюллеру або Конгресу. Натомість спецпрокурор США бажав, щоб росіянин свідчив у суді перед великим журі присяжних.

Співак скасував своє турне, яке повинно було розпочатися у суботу в Нью-Йорку, через побоювання затримання на території США.

Зазначається, що перші перемовини завершилися ще влітку, однак відновилися після того, як поп-співак анонсував своє турне у Сполучених Штатах.

Емін Агаларов та його батько Арас Агаларов уже давно фігурують у розслідуванні щодо втручання РФ у вибори в США. Вони були партнерами з Дональдом Трампом під час заходів "Міс Всесвіт" у Москві 2013 року. Обидва Агаларови також відіграли ключову роль у проведенні зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським юристом Наталією Весельницькою, яку пов'язують із Кремлем, в червні 2016 року. Крім того, відповідно до матеріалів розслідування в США, на цій зустрічі були присутні зять президента Трампа Джаред Кушнер та керівник президентської кампанії Пол Манафорт.