Спалах кору у селі на Одещині: кількість хворих дітей зросла до 58

У селі Шевченкове Одеської області кількість хворих на кір дітей зросла до 58, ще у десяти чоловік уточнюється діагноз

Про це повідомила заступник начальника департаменту охорони здоров'я області Оксана Рокунец-Сорочан, передає "112 Україна".

Стан дітей оцінили як легкого ступеня тяжкості. За останню добу 2 дітей, 9 місяців та 3 років, госпіталізували до районної лікарні у інфекційне відділення. Дітям 9 місяців та 3 роки. 

"Загрози для довколишніх сіл на даний момент немає. У селі встановлено карантин на 17 днів, школи і дитсадки закриті . Всі ці діти перебувають під стаціонаром, розгорнутим на дому, їм надається медична допомога в повному обсязі, вони ізольовані і не контактують з іншими дітьми ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила Рокунец-Сорочан, батьки відмовляються від вакцинації через релігійні переконання, також відмовляються від госпіталізації.

"Медики моніторять ситуацію, кожні 2 години вони телефонують. Якщо ми бачимо, що стан дітей переходить з легкого ступеня в середню, ми переконуємо їх батьків госпіталізувати їх. Причина спалаху - на новорічні свята приїхали гості з Києва, дівчинка була хвора. За епідрозслідування ми зв'язалися з Києвом і знаємо, що у них теж є випадки кору. В Одеській обл. за останній тиждень ми відзначаємо зростання захворюваності на кір на 57%, якщо порівнювати 2 тижні між собою, то у нас на цьому тижні 72 випадки проти 46 за минулий тиждень ", - заявила чиновник.